Khamis, 16 Julai 2009

Motivasi Paksi Sungai Kandis


Motivasi ini telah diadakan pada 29 Mac 2009 yang lalu. Penceramah yang dipanggil ialah Encik Zailan bin Wagimin. Seorang pegawai di Jabatan Pelajaran Negeri Selangor. Program yang disertai oleh lebih 50 orang pelajar ini telah diadakan di Dewan Orang Ramai Sungai Kandis.
Semua guru-guru Paksi telah melibatkan diri menjayakan program yang bermula seawal jam 8 pagi dan berakhir pada jam 12.30 tengah hari ini. Guru-guru tersebut ialah Norazilah bt Mohd Isa, Puan siti Kholijah bt Mohd Hashim, Sa'iidah bt Salehhuddin, Nurunnajwa bt Mohd Nazmi, Mohd Fauzi bin Masbor dan Noor Aini bt Kaswati.
Daripada motivasi yang dijalankan ini, jelas kepada semua, bahawa pelajar PAKSI mempunyai potensi yang tinggi untuk berjaya tetapi mereka kekurangan motivasi dalam diri dan kurang pemantauan pendidikan daripada keluarga terdekat. Ini dapat ditunjukkan dengan jelas bagaimana Emmir Haikal bin Azizul dan Alif Zafuan bin Khatib telah berjaya menunjukkan 2 aksi yang menggegarkan jantung peserta motivasi yang lain. Aksi yang tak mungkin dapat dibuat oleh orang yang tidak mempunyai keyakinan....
Tahniah kepada semua yang telibat dan semoga ia dapat dibuat lagi pada sesi yang lain pula.............

Tiada ulasan:

Catat Ulasan